Atelier

We gaan van start !

Eindelijk is het dan zover! We zijn inmiddels van start gegaan met het bouwen van ons atelier.

Het is allemaal begonnen in 2008 toen mijn man en ik graag een atelier aan onze woning wilden toevoegen. Ons eerste idee was gericht op het bouwen van een eenvoudige schuur. Tijdens het hele proces veranderde onze kijk op het gebouw en comfort. We zouden het namelijk erg prettig vinden, dat wanneer we ‘s avonds van ons werk thuis komen, we in een verwarmde ruimte kunnen werken. Kortom een passief atelier in Wierden.

Passief bouwen

http://www.passiefbouwen.nl

We kwamen in aanraking met passief bouwen. Deze manier van bouwen maakt gebruik van zonnewarmte. Deze energie wordt volop benut zonder daar iets daadwerkelijk iets voor te doen ( passief). Extra verwarmen door bijvoorbeeld gebruik te maken van CV zal bijna niet nodig zijn.

Een passief huis is thermisch comfortabel, zeer goede kwaliteit van de binnenlucht en heeft een extreem laag energiegebruik.

Architect Erik Wamelink

http://www.erikwamelink.nl

Drie jaar geleden zijn we in contact gekomen met architect Erik Wamelink uit Lievelde. Samen met hem zijn we tot het uiteindelijk ontwerp gekomen. Na verschillende ontwerpen te hebben getekend, is het uiteindelijke resultaat een feit.

Azimut Bouwbureau

http://www.azimutbouwbureau.nl

Clarence Rose is bouwtechnisch specialist voor duurzame en energie-efficiënte bouw- en renovatieprojecten. Bouw- en woonkwaliteit, het duurzame gebruik van duurzame materialen en hergebruik, energie-efficiëntie en gezond binnenklimaat zijn bepalende thema’s in haar werkzaamheden in de bouw sinds 1996. Zij heeft voor ons de PHPP berekening gemaakt.
Het PassiefHuisPlanningsPakket is een nauwkeurig simulatie-programma voor de energiebalans van goed geïsoleerde gebouwen.

Aannemer Brüggemann Effizienzhaus uit Neuenkirchen

http://www.brueggemann-effizienzhaus.de

Ons atelier wordt gebouwd door de firma Brüggemann Effizienzhaus uit Neuenkirchen Duitsland. Deze firma is gespecialiseerd in het bouwen van energie zuinige woningen/passief huis woningen. In nauw overleg met deze firma zijn de details uitgewerkt.

Kelder door NW-Bau Neuenkirchen ( Duitsland)

www.nw-hochbau.de

Firma autokrane Spallek uit Ibbenbüren

Er heeft een hele week een kraan van de Firma Spallek uit Ibbenbüren gestaan om de het staal, de wanden en de dakelementen op de plek te tillen. Prachtige compacte kraan van Liebherr. Hieronder staat de link, waarop je een prachtige animatie kunt zien van de kraan. Bij ons is de LTC 1045 aan het werk geweest.

http://www.youtube.com/watch?v=REagVu83Oyo

Firma Egelkamp verwarming

Firma Bojer  Fenster uit Lingenwww.bojer-fenster.de

Firma Paauwe installatiebedrijf Wierden www.paauwe.nl